Meni Zapri

Podjetje KOUSilnica, Matej Kous s.p. je fizična oseba z dejavnostjo, ki opravlja dejavnosti prodaje in popravila vrtnih strojev in mehanizacije, svetovanje in nasveti glede nakupa in vzdrževanja strojev in naprav. Glavni sedež je na naslovu Gančani 53a, poslovna enota Gančani 88a, oba naslova v občini 9231 Beltinci Vse cene so v EUR (evrih) in vsebujejo DDV 22%. Podane so kot MPC (redne, maloprodajne cene) in akcijske. Ponudba strojev in cene se lahko razlikujejo glede na sezono, zalogo, dobavljivost in drugih vzrokov ali narave poslovanja. Vsi artikli so pred uporabo zloženi, pripravljeni in pravilno nastavljeni, za pravilno in optimalno delovanje, storitev, ki je vključena v ceno, razen za artikle po posebnih dogovorih ali drugih načinov predaje, predhodno dogovorjeno s stranko ali partnerjem. Nulti servis in prvi servis sta vklučena v ceno (pogoji in navodila za prvi servis se predajo ob nakupu oz. predaji stroja, ustno in pisno).

Prevoz in dostava nista vključena v ceno in se izvršita le ob predhodnem dogovoru s stranko, podjetje ni dolžno zagotavljati dostave stroja na dom ali prevoza na popravilo, servis brez predhodnega, pisnega dogovora.

Vsi novi stroji imajo minimalno 2 leti tovarniške garancije, garancijski pogoji so napisani na garancijski knjižici ali izjavi, ki so stranka prejme ob nakupu novega stroja. Garancija o brezhibnosti delovanja stroja ima namen, da se stranki zagotovi pravilno in brezhibno delovanje stroja, v primeru tovarniške okvare ali težave, brez posega nepooblaščenih oseb ali nepravilne uporabe stroja (podrobni pogoji na garancijski izjavi).

Plačilo je možno z gotovino ali po predračunu(nakazilo). Lasten prevzem artikla in dostava na servis sta v lastni režiji, razen po dogovoru.

Z nakupom in po izdaji računa za artikel, se stranka strinja z vsemi pogoji poslovanja.

KOUSilnica (v nadaljevanju podjetje) ne odgovarja za napake v tisku ali informacije, ki niso pravilne ali točne, bodisi iz naslova prejetih, nepravilnih informacij od dobaviteljev, partnerjev, proizvajalcev strojev in naprav, bodisi do človeških, tiskarskih ali drugih napak.

Prav tako ni naknadno spreminjanje pogojev, ki so bili podani ustno in pisno pred nakupom, z nakupom se stranka strinja in potrdi strinjanje in ne more razveljaviti ali lastnoročno postavljati pogojev ali dogovorov.

Podjetje prav tako ne odgovarja za spremembe cen, bodisi zaradi spremembe na trgu ali lastne presoje o višini le-teh, prav tako o pravilnem stanju zaloge in dobavljivost strojev.

Gibanje na območju podjetja na lastno odgovornost.

Podjetje se trudi zagotavljati ponudbo, izbor kakovostnih produktov na najvišji ravni, znamk, ki imajo dobavljive nadomestne dele in so zmožne v priporočenem obsegu uporabe nuditi stranki največ za svojo vrednost.

Servis in popravila se vršijo na podlagi znanj in izkušenj in se prav tako opravljajo na najvišji ravni. Predhodno dogovorjeni roki in termini so informativni in se lahko spreminjajo glede na obseg dela, dobavljivost rezervnih delov ali višje sile (bolezen, dopusti, ostale težave).

Prav tako se trudimo, da vsak spor, nejasnost in nestrinjanje rešimo mirno, strokovno in pravilno, ter pošteno za obe strani. Velik povdarek pri poslovanju je na strokovnosti, prijaznosti in preprostosti zato se pričakuje od stranke enaka mera spoštovanja do podjetja.

Merjenje moči motorja na stroju:

  • Najpogostejši motorji v vrtnih strojih so eno valjni ali dvo valjni.
  • Eno valjni so vgrajeni v manjše stroje (vrtne kosilnice) in vrtne traktorje za domačo ali do polprofi uporabo.
  • Dvovaljni motorji so vgrajeni v večje stroje (vrtni traktorji) za namen uporabe v polprofi do profi obsegu, zaradi večjega navora in daljše življenske dobe.
  • Motorji se razlikujejo po prostornini, moči, navoru in izvedbi ter opremi.
  • Prostornina motorja je izražena v ccm (kubični centimetri) in je najbolj merodajen podatek o zmogljivosti in vzdržljivosti motorja.
  • Moč motorja se meri v kW (kilovat) ali KM (konjska moč).
  • Vrste meritve so različne, v evropi se uporablja po novem norma R 85 ECE, ki meri moč motorja v kW pri določenih vrtljajih in z obremenitvijo zračnega flitra, izpuha in rezila (podatki se lahko razlikujejo od motorja in tudi danega podatkaod samega proizvajalca stroja).
  • Meritev po SAE BHB standardih (ki se je uporabljala pred R85 ECE) in jo najdemo na starejših strojih, se v praksi več ne uporablja, le pogovorno, izraža pa moč motorja v KM pri najvišjih vrtljajih (3600) brez zračnega filtra, izpuha in dodatnih obremenitev (rezilo,…).
  • Pri starih meritva so bile številke višje (primer: klasična vrtna kosilnica s “starimi” 6 KM ima z novo meritvijov 2,6kW), vendar to ne pomeni, da so motorji manj zmogljivi, prav nasprotno, zaradi moderne tehnologije in boljše izvedbe motorja ima motor več navora, ki je najbolj pomemben dejavnik za zmogljivost stroja.
  • Za najbolj natačen podatek o zmogljivosti motorja in izogib napačnemu razumevanju zmogljivosti motorja (bodisi zaradi starih in novih meritev ter merjenja zmogljivosti pri različnih vrtljajih, ki so od proizvajalca do proizvajalca neskladni) velja podatek o prostornini in navoru motorja (OHV, OHC izvedbe motorjev, izjema je izvedba motorja brez glave valja, ki je kljub veliki prostornini, razvil manj navora), ki sta najbolj pomembna dejavnika in kazalnika zmogljivosti.

Spoštovani!

Zaradi velikega obsega dela in za zagotavljanje in ohranjanje kakovosti dela in storitev, Vas naprošamo, da nam pred obiskom pošljete povpraševanje na info@kousilnica.si in Vas bomo kontaktirali v najkrajšem času.

Prevzemno mesto pripravljenih strojev je na PE KOUSilnica, Gančani 88a.

Hvala za razumevanje in ostanite zdravi.