Meni Zapri

Matej Kous s.p.

Davčna številka SI: 42309760
Matična: 8169322000

Spoštovani!

Veseli nas, da ste nas obiskali in nam izkazali zaupanje. Smo majhno, družinsko podjetje, ki se ukvarja s prodajo in popravilom vrtnih strojev. Oblikujeta nas veselje in doslednost pri delu s poudarkom na kakovosti naših storitev. Z bogatimi izkušnjami Vam strokovno, individualno in pošteno svetujemo pri izbiri pravega stroja za Vas in nudimo pravilno vzdrževanje in morebitna popravila. V nadaljevanju najdete vse pomembne informacije o ponudbi, storitvah, cenah, splošnih pogojih poslovanja in garancijskih pogojih.

Hvala za zaupanje in Vam želimo popolno urejen vrt.

NAŠE POSLANSTVO:

Naš slogan se glasi: »veselje pri košnji«. Za svetovanje pri izbiri popolnega stroja je potrebno veliko znanja, izkušenj ter posluh stranki in njenih želja in potreb. Oblikujeta nas veselje in užitek pri delu s stroji in ljudmi. Velik poudarek damo na individualno, dosledno in strokovno svetovanje ob katerem čas ne igra vloge in je glavni cilj zadovoljstvo stranke.

Zakaj KOUSilnica:

 • 30 let izkušenj v prodaji in popravilo vrtnih strojev
 • posledično dobro poznavanje strojev in njihovih težav
 • veselje pri delu
 • široka ponudba strojev, veliko poslovnih partnerjev in popolna servisna podpora skoraj vseh znamk
 • prednost imajo obstoječe stranke
 • individualno, iskreno in dosledno svetovanje pri izbiri/nakupu popolnega vrtnega stroja za Vas
 • konkurenčne cene z veliko dodatnih ugodnosti ter brezplačnih uslug in daril

NAŠE VREDNOTE:

Naše vrednote so dobro opredeljene. Med njimi najbolj izstopajo strast, veselje, gostoljubje, iznajdljivost, ambicioznost, dosstopnost in velika mera ustvarjalnosti.

CILJI:

Naš najpomembnejši cilj je, da v naslednjih 5 letih ne izgubimo nobene stranke, s katero smo vsaj enkrat poslovali oz. da nas le ta ne zamenja za drugega partnerja. Naš cilj je še v naslednjih 5 letih ohraniti povprečno oceno zadovoljstva na vsaj min. 4,5 zvezdic, ki je eno glavnih meril za kakovost naših storitev.

VIZIJA:

Zavedamo se , da brez strank podjetja ne preživijo. Ob hitrem tempu časa se na to lahko hitro pozabi. Zato je pomembna kakovost storitev, strokovnost in poštenost. Vsaka stranka , ki nas obišče, mora občutiti zaupanje in (p)ostati dober partner in prijatelj. Naša vizija je biti najboljši v svojem poslu, zagotavljati in nuditi najbolj kakovostne storitve s poudarkom na dobrem odnosu in (p)ostati vzor po kakšnem bi se ravnali vsi, ki se zavedajo pomembnosti zadovoljstva strank, ki se z nasmeškom vračajo.

CENIK:

Dobrodošli na servisu KOUSilnica.
Z rednimi vzdrževalno-servisnimi pregledi boste zagotovili nemoteno delovanje in varnost svojega stroja, mu podaljšali življenjsko dobo in si zagotovili užitek in lahkotnost pri delu.
Vaš stroj je del vašega doma – naše storitve pa vam zagotavljajo, da boste ob sebi vedno imeli zanesljivega partnerja. Jamčimo vam najboljšo kakovost, dolgoletne izkušnje in stalno pripravljenost. Če se želite na vaš stroj zanesti tudi v prihodnje, je najbolje, da kar takoj izkoristite odlične storitve, ki jih ponuja naš servis.
Priporočamo vsakoletno servisiranje stroja, pravilno rabo in čiščenje, priporočen obseg uporabe v normalnem režimu in vse informacije o pravilni in varni uporabi stroja prejmete ob prevzemu stroja. Za napačno uporabo, preobremenitve stroja in posledično okvar ne odgovarjamo in kljub temu ne dvomimo v kakovost naših strojev v ponudbi, ki so skrbno izbrani.

Mehanska ura dela: 33 € z DDV
Cena prevoza stroja: 1€/km z DDV od/do naslova podjetja KOUSilnica
Za prioritetno prednostno obravnavo popravilo/servis/storitev (najkasneje v roku 2 delovnih dneh) se končni znesek storitev podvoji.
Prevoz je po dogovoru in ni vključen v nobeno ponudbo, razen če ni posebej določeno. Cenik strojev in ostale ponudbe v nadaljevanju ali na uradni spletni strani podjetja KOUSilnica (www.kousilnica.si) ali na trgovini Bolha (www.bolha.com/trgovina/kousilnicasp91)

NAČINI PLAČILA:

Stranke pri nas lahko plačujejo z gotovino, po predračunu, s karticami in na obroke Diners, Mastercard ali Visa. V kolikor ima imetnik kartice z izdajateljem kartice (Erste Card d.o.o.) podpisano posebno pogodbo za storitev obročnih nakupov, ta lahko razdeli plačilo nakupa, v okviru razpoložljivega limita na kartici, na od 2 od 36 obrokov. Najnižji znesek mesečnega obroka ni določen. Stranka pr nas nima nobenega stroška, plača pa izdajatelju kartice, tj. Erste Card d.o.o., 1,25 EUR na obrok, če se odloči za plačilo na do 12 obrokov, pri plačilu na od 13 do 36 obrokov pa poleg 1,25 EUR na obrok tudi strošek odobritve črpanja, ki znaša 5,99% od zneska oziroma v skladu z njihovim veljavnim cenikom. Izdajateljica kartice je NLB: imetnik NLB MasterCard lahko plačuje na obroke, enostavno in takoj, brez obresti in drugih stroškov. Plačilo nakupa lahko razdeli na od 2 do 60 mesečnih obrokov, najvišji znesek je odvisen od razpoložljivega limita na kartici, minimalni obrok je 50 EUR. Izdajateljica kartice ni NLB: v kolikor se banka/hranilnica in imetnik kartice dogovorita za vklop storitve obročnega plačevanja, ta lahko po opravljenem nakupu smm, z odgovorom na prejeti SMS od banke/hranilnice, določi število obrokov, ob nakupu pa ni treba urediti nobene dodatne dokumentacije. Strošek posameznega obroka plača imetnik sam, po pogojih svoje banke. Pomembno: akcijske in najnižje cene veljajo le v primeru gotovinskega plačila ali plačila po predračunu. Pri izbiri plačila s kartico se znesek dvigne za 1 %, v primeru plačila na obroke se upošteva MPC artikla, če ni posebej dogovorjeno ali 10 % višja cena na akcijsko ceno z gotovino.

SPLOŠNE INFORMACIJE IN POGOJI POSLOVANJA:

Podjetje KOUSilnica, Matej Kous s.p. je fizična oseba z dejavnostjo, ki opravlja dejavnosti prodaje in popravila vrtnih strojev in mehanizacije, svetovanje in nasveti glede nakupa in vzdrževanja strojev in naprav.

Glavni sedež je na naslovu Gančani 53a, poslovna enota Gančani 88a, oba naslova v občini 9231 Beltinci.

Prodaja se vrši zunaj prodajalne v predhodnem dogovorjenem terminu.

Vse cene so v EUR (evrih) in vsebujejo DDV 22%. Podane so kot MPC (redne, maloprodajne cene) in akcijske.

Ponudba strojev in cene se lahko razlikujejo glede na sezono, zalogo, dobavljivost in drugih vzrokov ali narave poslovanja. Vsi artikli so pred uporabo zloženi, pripravljeni in pravilno nastavljeni, za pravilno in optimalno delovanje, storitev, ki je vključena v ceno, razen za artikle po posebnih dogovorih ali drugih načinov predaje, predhodno dogovorjeno s stranko ali partnerjem. Nulti servis je vključena v ceno. Prav tako je v ceni olje za prvo menjavo in filter olja, če je vrsta motorja s filtrom. Vsako stranko še čaka poslovno darilo.
Pogoji in navodila za prvi servis se predajo ob nakupu oz. predaji stroja, ustno in pisno).

Prevoz in dostava nista vključena v ceno in se izvršita le ob predhodnem dogovoru s stranko, podjetje ni dolžno zagotavljati dostave stroja na dom ali prevoza na popravilo, servis brez predhodnega, pisnega dogovora.

Vsi novi stroji imajo minimalno 1 leto zakonsko določene tovarniške garancije, večina 2 leti, nekateri tudi več, garancijski pogoji so napisani na garancijski knjižici ali izjavi, ki so stranka prejme ob nakupu novega stroja. Garancija o brezhibnosti delovanja stroja ima namen, da se stranki zagotovi pravilno in brezhibno delovanje stroja, v primeru tovarniške okvare ali težave, brez posega nepooblaščenih oseb ali nepravilne uporabe stroja (podrobni pogoji na garancijski izjavi). Pri nekaterih strojih se izda lastna garancija, ki se lahko uveljavlja le pri prodajalcu in ima ostale pogoje enake od posrednika ali dobavitelja. Za testne/razstavne/sejemske/promocijske modele iz druge roke veljajo enaki garancijski pogoji kot pri novih strojih. Rabljeni stroji imajo 1 mesec garancije in so tehnično brezhibni. Garancijski pogoji so enaki.

KOUSilnica (v nadaljevanju podjetje) ne odgovarja za napake v tisku ali informacije, ki niso pravilne ali točne, bodisi iz naslova prejetih, nepravilnih informacij od dobaviteljev, partnerjev, proizvajalcev strojev in naprav, bodisi do človeških, tiskarskih ali drugih napak. Prav tako ni naknadno spreminjanje pogojev, ki so bili podani ustno in pisno pred nakupom, z nakupom se stranka strinja in potrdi strinjanje in ne more razveljaviti ali lastnoročno postavljati pogojev ali dogovorov.

Podjetje prav tako ne odgovarja za spremembe cen, bodisi zaradi spremembe na trgu ali lastne presoje o višini le-teh, prav tako o pravilnem stanju zaloge in dobavljivost strojev.

Gibanje na območju podjetja na lastno odgovornost. Vstop v prostore samo za zaposlene, razen uporabe toaletnih prostorov.

Podjetje se trudi zagotavljati ponudbo, izbor kakovostnih produktov na najvišji ravni, znamk, ki imajo dobavljive nadomestne dele in so zmožne v priporočenem obsegu uporabe nuditi stranki največ za svojo vrednost.

Servis in popravila se vršijo na podlagi znanj in izkušenj in se prav tako opravljajo na najvišji ravni. Predhodno dogovorjeni roki in termini so informativni in se lahko spreminjajo glede na obseg dela, dobavljivost rezervnih delov ali višje sile (bolezen, dopusti, ostale težave).

Prav tako se trudimo, da vsak spor, nejasnost in nestrinjanje rešimo mirno, strokovno in pravilno, ter pošteno za obe strani. Velik poudarek pri poslovanju je na strokovnosti, prijaznosti in preprostosti zato se pričakuje od stranke enaka mera spoštovanja do podjetja.

Vračila/menjava blaga so možna po posebnih pogojih, ki se postavijo ob nakupu. Namerno in malomarno poškodovani stroji ali okvare, nepravilna uporaba in posledično okvare, niso odgovornost prodajalca zato prodajalec ni dolžan zamenjati ali odkupiti stroja po prodajni ceni (ostali pogoji v garancijskem listu).

GARANCIJSKA IZJAVA IN SERVISNA KNJIŽICA

Spoštovani kupec!

Zahvaljujemo se Vam, za zaupanje in nakup strojev, pri nas.

Jamčimo Vam kakovost in zanesljivost proizvodov na priporočljivih ravneh uporabe, predstavljene z naše strani in našega opisa, ter raven uporabe in lastnosti s strani proizvajalca, opisane oziroma napisane na uradni spletni strani proizvajalca.

Nudimo vse rezervne dele in servisne storitve za Vaš model, ter ostale vrtne stroje. Priporočamo, ter nudimo strokovno vzdrževanje in servis strojev, tudi po poteku garancijske dobe. V času garancije je potrebno opravit servis vsakih 12 mesecev, prav tako je po izteku garancije zelo priporočljiv servis in pregled, vsakih 12 mesecev.

Nulti in material prvega servisa (olje in filter olja) je vključeno v prodajno ceno stroja.

Prvi servis je potrebno naredit po 10-15 delovnih urah.

V primeru kakršnih koli težav, okvare ali informacije o delovanju, se obrnite na prodajalca KOUSilnica, Matej Kous s.p., Gančani 53a, 9231 Beltinci. Garancija na stroje/artikle začne veljati z datumom izdanega računu, na dan prodaje in predaje artikla kupcu. Garancijska doba, od tega dne, velja 2 leti. Dajalec garancije je podjetje KOUSilnica.

Sredstvo za uveljavitev garancije pri podjetju KOUSilnica, je račun in izpolnjena garancijska izjava in servisna knjižica. Rok za popravilo stroja v času garancije je 30 dni, v primeru, da je okvara izključno serijska, ob upoštevanju spodnjih pogojev.

Garancija ne velja v naslednjih primerih:

 • Poškodbe stroja in njegovih delov s strani uporabnika ali višje sile, mehanske in ostale poškodbe, kot posledica uporabe v preobremenjenem režimu in nasprotno v skladu priporočene uporabe s strani prodajalca in proizvajalca.
 • Poseganje v stroj nepooblaščenih oseb – pooblaščena oseba je prodajalce KOUSilnica
 • Obraba delov, drobnega materiala (rezila, jermeni, jermenice,…) razen v primeru, ko je ugotovljena napaka s strani proizvajalca ali v samem rezervnem delu, napaka materiala.
 • Sprememb barvnih odtenkov, odlomljenih delov in prask ali odrgnin

INFORMACIJE O MERJENJU MOČI:

Merjenje moči motorja na stroju.

Najpogostejši motorji v vrtnih strojih so eno valjni ali dvo valjni.

Eno valjni so vgrajeni v manjše stroje (vrtne kosilnice) in vrtne traktorje za domačo ali do polprofi uporabo.

Dvovaljni motorji so vgrajeni v večje stroje (vrtni traktorji) za namen uporabe v polprofi do profi obsegu, zaradi večjega navora in daljše življenske dobe.

Motorji se razlikujejo po prostornini, moči, navoru in izvedbi ter opremi.

Prostornina motorja je izražena v ccm (kubični centimetri) in je najbolj merodajen podatek o zmogljivosti in vzdržljivosti motorja.

Moč motorja se meri v kW (kilovat) ali KM (konjska moč).

Vrste meritve so različne, v Evropi se uporablja po novem norma R 85 ECE, ki meri moč motorja v kW pri določenih vrtljajih in z obremenitvijo zračnega filtra, izpuha in rezila (podatki se lahko razlikujejo od motorja in tudi danega podatka od samega proizvajalca stroja).

Meritev po SAE BHP J1940 standardih (ki se je uporabljala pred R85 ECE) in jo najdemo na starejših strojih, se v praksi več ne uporablja, le pogovorno, izraža pa moč motorja v KM pri najvišjih vrtljajih (3600) brez zračnega filtra, izpuha in dodatnih obremenitev (rezilo,…).

Pri starih meritvah so bile številke višje (primer: klasična vrtna kosilnica s “starimi” 6 KM ima z novo meritvijo 2,6kW) Vendar to ne pomeni, da so motorji manj zmogljivi, prav nasprotno, zaradi moderne tehnologije in boljše izvedbe motorja ima motor več navora, ki je najbolj pomemben dejavnik za zmogljivost stroja.

Za najbolj točen podatek o zmogljivosti motorja in izogib napačnemu razumevanju zmogljivosti motorja (bodisi zaradi starih in novih meritev, ter merjenja zmogljivosti pri različnih vrtljajih, ki so od proizvajalca do proizvajalca neskladni) velja podatek o prostornini in navoru motorja (OHV, OHC izvedbe motorjev, izjema je izvedba motorja brez glave valja, ki je kljub veliki prostornini, razvil manj navora), ki sta najbolj pomembna dejavnika in kazalnika zmogljivosti.

Z nakupom in podpisom prevzemnice, dobavnice ali garancijske knjižice stranka potrjuje, da je seznanjena in se strinja z vsemi pogoji poslovanja. Ta dokument je natisnjen na in dostopen na prodajnem mestu in na spletni strani.

Želimo si poštenega in dobrega odnosa s stranko in poslovanja z nasmeškom. Veselje pri košnji.

Spoštovani!

Zaradi velikega obsega dela, za zagotavljanje in ohranjanje kakovosti dela in storitev, Vas naprošamo, da nam pred obiskom pošljete povpraševanje na info@kousilnica.si ali pokličete na 040823317.

Hvala za razumevanje.